Linx AviationLinx Aviation

Škola letenja Pelikan objavila početak kursa za ATPL dozvolu

Ocenite nas

Novi Pelikan je zapravo stari dobro poznati FTO koji je od pre nekoliko meseci pod novim vlasništvom, u novim prostorijama i, kako kažu, flotom koja svojom brojnošću i realnom raspoloživošću garantuje pravovremenu i efikasnu realizaciju letačke obuke.

Teoretska nastava odvijaće se u moderno opremljenim prostorijama na Novom Beogradu (Vladimira Popopvića 144/54) dok će letačka obuka biti u staroj bazi, sportskom aerodromu Lisičji Jarak. Novi Pelikan nudi obuku sve do frozen ATPL faze a novi vlasnici škole su trenutno u pregovorima da svom kurikulumu pridodaju type i line training programe. Time će kako kažu zaokružiti kompletnu ponudu svima koji žele da zakorače u svet komercijalne avijacije ili im do ostvarenja svojih planova nedostaju neka od dozvola, rejting ili određeni broj sati.

Veći deo flote ove škole letenja baziran je na Lisičjem Jarku i sastoji se od tri Cesne 172, dva Pajper Tomahavka, jednog Pajper Aroua za obuku u kompleksnim uslovima rada u kokpitu i jedne Pajper Seneke. Novi Pelikan je preuzeo sve obaveze prema sadašnjim učenicima koji su počeli svoju obuku kod predhodnog vlasnika i sa prvom grupom polaznika za program obuke za PPL dozvolu počeli su 18 marta.

Zainteresovani polaznici za novi ATPL kurs koji kreće 6. maja mogu se javiti na broj telefona – 065/660-6091.